Kéziszerszámok éves, időszakos vizsgálata

Jogszabályi háttér:

10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről – írja elő a vizsgálatok elvégeztetését.

Milyen kéziszerszámokat kell kötelezően vizsgálni:

…kéziszerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon 1 évenként szerelői ellenőrzéssel…” kell eleget tenni a villamos gépeket üzembetartó vállalatnak,vállalkozásnak.

  • Villamos kézi szerszámnak minősül az az erősáramú berendezés, melyet a munkavégzés alkalmával kézben tartunk. Tehát a kézi fúrógép, és az egykezes sarokcsiszoló igen, de nem minősül kézi szerszámnak az oszlopos fúrógép, vagy az asztali köszörű.
  • Munkaterületen, illetve műhelyben üzem közben áthelyezhető berendezéseket  a rendelet ugyan nem kötelezi vizsgálatra, de célszerű az időszakos éves felülvizsgálat alkalmával ellenőriztetni. Pl: betonkeverő, munkapados gyors daraboló, tégladaraboló, stb…
  • Ugyan akkor mind érintésvédelmi, mind a fentiek értelmében a hegesztő gépeket is felül kell vizsgálni, a berendezésekre előírt többlet vizsgálatokkal.

Minőségpolitikánk:

Gyors, pontos munkavégzés a lehető legkisebb kellemetlenségekkel az üzemeltető telephelyén. Áraink kalkulálásakor maximálisan igyekszünk az optimális ár-érték arány megtartásával megrendelőink elégedettségét kivívni.

Ha a megrendelő úgy kívánja, a munkaterületeket végig járjuk, hogy a gépek, berendezések a lehető leg kevesebb ideig essenek ki a termelő munkából.

 

Szívesen fogadjuk árajánlatkérő jelentkezésüket !

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Tárgy

Telepítési cím

Cégnév

Üzenet