Villamos kéziszerszámok felülvizsgálata

Jogszabályi háttér:

10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről – írja elő a vizsgálatok elvégeztetését.

Villamos kéziszerszámok időszakos felülvizsgálata évente kötelező!

Villamos kéziszerszámok időszakos felülvizsgálata évente kötelező!

Milyen villamos kéziszerszámokat kell kötelezően felülvizsgálni:

…kéziszerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon 1 évenként szerelői ellenőrzéssel…” kell eleget tenni a villamos gépeket üzembetartó vállalatnak,vállalkozásnak.

  • Villamos kéziszerszámnak minősül az az erősáramú berendezés, melyet a munkavégzés alkalmával kézben tartunk. Tehát a kézi fúrógép, és az egykezes sarokcsiszoló igen, de nem minősül kézi szerszámnak az oszlopos fúrógép, vagy az asztali köszörű.
  • Munkaterületen, illetve műhelyben üzem közben áthelyezhető berendezéseket  a rendelet ugyan nem kötelezi vizsgálatra, de célszerű az időszakos éves felülvizsgálat alkalmával ellenőriztetni. Pl: betonkeverő, munkapados gyors daraboló, tégladaraboló, stb…
  • Ugyan akkor mind érintésvédelmi, mind a fentiek értelmében a hegesztő gépeket is felül kell vizsgálni, a berendezésekre előírt többlet vizsgálatokkal.

 

Villamos kéziszerszámok időszakos felülvizsgálata

Villamos kéziszerszámok felülvizsgálata (a kép illusztráció, forrás: villanylap.hu)

Minőségpolitikánk:

Gyors, pontos munkavégzés a lehető legkisebb kellemetlenségekkel az üzemeltető telephelyén. Áraink kalkulálásakor maximálisan igyekszünk az optimális ár-érték arány megtartásával megrendelőink elégedettségét kivívni.

Ha a megrendelő úgy kívánja, a munkaterületeket végigjárjuk, hogy a gépek, berendezések a lehető legkevesebb ideig essenek ki a termelő munkából.

 

Szívesen fogadjuk árajánlatkérő jelentkezésüket !

 

Az oldal témájához kapcsolódó kulcsszavak:  kéziszerszámok, villamos kéziszerszámok, elektromos kéziszerszámok, kéziszerszámok felülvizsgálata, villamos kéziszerszámok időszakos felülvizsgálata, elektromos kéziszerszámok érintésvédelmi felülvizsgálata, kéziszerszámok felülvizsgálata jegyzőkönyv, kéziszerszámok felülvizsgálata ár

Kapcsolat, ajánlatkérés